Dragă Enel,

iti scriu acum cand efectiv nu mai pot !!

Si cand iti spun ca nu mai pot, nu ma alint, nu vreau atentie si nici nu scriu ca sa am subiect de postare  pe blog.Nu sunt genul de mataita careia ii place sa se planga la orice chestie mai grea cu care viata o izbeste, imi cunosc limitele, nu fac fite si nici nu am pretentii nejustificate.

Dar acum cand scriu, efectiv am ajuns la capatul rabdarii, simt o furie de nedescris in cuvinte, o neputinta care ma turbeaza si cel mai tare ma doare bataia ta de joc.

Acum trei ani, cand  mi-ai cerut 3.000 de euro ( da,da, 3000 de euro – cat trei masini de-ale mele actualmente,  cat o alta masina destul de ok, la mana a doua, pe care as putea-o folosi mult si bine, cat un tratament care ar salva o viata, cat jumatate din manopera casei la rosu, cat o vacanta pentru toata familia mea intr-un loc exotic si cald, cate si mai cate nu am fi putut face cu banii astia ) pentru un stalp de curent pe care ai  tinut mortis sa ni-l montezi si amplasezi in poarta ( desi noi aveam toate utilitatile si ne-ai fi putut lega fara probleme la stalpii de pe strada ), ne-ai promis ca avand curent trifazic si propriul stalp nu vom avea probleme cu curentul niciodata.

In cei trei ani de cand locuim aici , am avut cateva pene  de curent,rare ce-i drept,  normale de altfel, rezolvate intr-un interval foarte scurt de la apelurile noastre catre serviciul depanari.Copiii de la call-center-ul non-stop, unde se semnaleaza penele de curent, erau mult mai prompti cand sunam la ei.

De anul trecut, din noiembrie, lucrurile s-au stricat rau la voi, draga Enelule.

Penele de curent s-au intetit,saptamanal aveam cate o pana mai ales in miez de noapte, reclamatiile curgeau garla, timpul de raspuns la call center s-a marit de la 2 minute la 5 minute , initial, apoi la 10 minute, iar remedierea problemei de la 10-15 minute a ajuns la o durata de o ora sau doua.

Din luna decembrie, draga Enelule, ai hotarat sa ne freci nervii intr-un mare fel.Ti-ai bagat picioarele in ei de clienti fraieri,care oricum nu au alta alternativa pentru a avea curent electric, cei 3.000 de euro de la fiecare prost care si-a facut casa in afara Bucurestiului, i-ai inhatat, asadar ce ti-ar pasa tie de prostii de noi?

Penele de curent sunt cate trei intr-o saptamana, intotdeauna noaptea de la 12:30 punct, alarma vecinei urla cate doua-trei minute de scoala toti mortii din cimitirul alaturat, centralele se opresc, totul ramane in bezna, apa nu mai curge, caldura scade grad cu grad, noi ne inghesuim toti intr-un pat acoperiti cu cate doua pilote si stam imbratisati sa nu ne fie frig pana dimineata cand revine curentul.

In ultimul timp, cei de la call center raspund abia dupa 30-40 minute, noi picotim cu telefonul in mana, fredonand in gand versurile lui Yael Naim -Far, far,  tie, Enelule, ti se rupe de noi si de problemele noastre, de faptul ca avem copii mici care tremura de frig, ca nu ne putem trage apa la toalete cand ne pisam, ca ne strangem in brate si parintii nu dormim ca sa nu ne stea dezveliti copiii, ca vecinii au un bebelus de 3 luni si nu au unde sa ii pregateasca un biberon cu lapte cald si mamica il tine direct pe pielea ei ca sa nu mai simta cel mic frigul cumplit.

Ti se rupe Enel draga, in asa mare fel de noi, incat azi noapte ne-ai dat jet tuturor astora care ti-am platit aia 3.000 de euro si ne-ai lasat fara curent, caldura si apa 12 ore.

Stii cum e Enelule sa tremuri in pat de frig desi esti imbracat in trening, sa nu te poti pisa de miros dupa ce o noapte intreaga nu am putut trage apa la toaleta, stii cum e sa nu poti dormi deloc dand telefoane la call center si asteptand sa iti raspunda cineva macar si dupa cele 40 minute?

Stii Enelule cum este sa te simti neputincios si sa fi la mana unor bulangii care stau la caldurica, cu apa calda si cu copiii imbracati lejer desi nu a dat niciunul 3.000 euro?

Stii Enelule cum este sa simti ca iti crapa ceva la cap de furie cand o copila de la call center iti spuen la ora 12:30 noaptea ca se va remedia pana de curent pana la ora 2:00, la ora 3:00 ca se va remedia la ora 5:00, iar la ora 5:00 sa nu mai raspunda nimeni si sa se dea drumul la curent la ora 12:00 a doua zi? Stii cum e?

Stii Enelule cum e sa te urasc, ca in anotimpurile calde iei cate 3.000 de euro de la fiecare prost d-asta care alege sa se care de la bloc si sa-si faca o casa, iar tu cu banii stransi in loc sa schimbi retelele le umpli buzunarele burtosilor alora din conducere, aia pe care ii doare in cur de noi?

Stii cum e Enelule sa fi roman si sa isi bata expatii joc de tine la tine in tara?

Stii cum e Enelule ???

 

 

 

 

14 comentarii la “Dragă Enel,

  1. @racoltapetru6: daca ar fi asa de simplu….Dar ar trebui pentru asta o mobilizare generala, ceea ce nu se poate! Sunt si oameni care accepta supusi situatia pe principiul „iarna nu-i ca vara ! ‘ 😦

    Apreciază

  2. @zapadaalbastra: faptul ca nu ai alta alternativa le da mana libera sa ne trateze asa cum doresc.Daca ar aparea pe piata macar un alt concurent sunt sigura ca si-ar revizui putin strategia vis a vis de clienti.

    Apreciază

  3. 😦 ENEL asta nu este singura companie nationala care isi fute clientii cu pula-ndoita…ma scuzi de expresie! Sper sa traiesc ,sa apuc sa traiesc momentul in care ENEL asta sa nu mai fie singurul furnizor de energie electrica din Romania….Urmeaza , crede-ma , sa se schimbe…numa’ burtosii aia de sus se pun de-a curmezisul si eu , ca si tine , le urez atac cerebral fericit si stop cardiac cu bucurie!

    Io mi-am zis ca in cazul in care ma mut la tara , imi iau panouri solare , dau un banut gramada , este adevarat , dar o sa ma pis cu bolta pe ticalosii astia…In plus o sa-mi achizitionez si eoliana…O sa coste ca dracu’ , dar macar nu mai stau la „saru-mana”.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu