Asistenta de farmacie

Ieri, pe cand citeam articolul asta ( atentie, se rade in hohote, dati mute inainte de a-l citi ! ), brusc mi-am adus aminte de o intamplare de acum vreo trei saptamani cand fi-miu era inca in plina kkare de la molarii 1 care-i penetrau gingiile.

Boon, in tot acel tam – tam cu diarei, dureri gingivale, regimuri peste regimuri, pediatra mi-a recomandat la un moment dat sa-i dau niste Ercefuryl, vreo 3 zile. Dar nu m-am mai dus sa-mi dea si reteta, in plus niciodata nu mi-a trebuit reteta pentru Ercefuryl.

Una dintre clientele de la actualul job lucreaza la o farmacie din apropierea casei  mele, de unde eu ma aprovizionez in mod curent, farmacie unde au medicamente mai ieftine decat in alte lanturi farmaceutice si farmacistele sunt chiar ok.

In ziua cu pricina, intru in farmacie si la tejghea vad o figura noua, sictirita total, o tinerica pe al carei ecuson scria cu negru, bolduit : IRINA – asistent farmacie.

Si ii cer zanei de Irina sa imi dea niste Ercefuryl.Deoarece probabil era ziua cand planetele ei erau dezaliniate complet, Irina a dialogat cu mine de m-am crucit.Redau dialogul meu cu ea mai jos:

-Buna ziua, as vrea, va rog, un blister de Ercefuryl.

-Un ce? Si cine v-a zis sa luati Ercefuryl?

-O folie , domnisoara, o folie de Ercefuryl.Medicul mi l-a recomandat.

Instantaneu mi-a picat fisa ca asistenta Irina daca aude ca i-l dau unui copil imi va freca ridichea in nestire cu tot felul de intrebari, asa ca am zis pas si l-am bagat in schema pe domnul sot.Precizez ca era ora pranzului cand eu am intrat in farmacie.

-Imi trebuie pentru sotul meu, e deranjat la stomac de azi de dimineata.

-Serios stricat sau asa si asa?

Ridic din spranceana si ma intreb cam ce ar vrea ea sa auda.

-Nu stiu exact daca e foarte serios „stricat” , a sunat-o pe dna.doctor si i-a recomandat Ercefuryl.

Intre timp, in farmacie mai intrasera vreo 2-3 persoane asezandu-se la coada.

Irina continua in acelasi ton: – Dar dnei.doctor i-a spus cate scaune a avut domnul?

-Nu stiu domnisoara, nu stiu exact cate scaune a avut si nici ce a discutat el cu dna.doctor !

-Dar erau moi, molisoare sau apa-apa?

-Nu stiu nici asta, nu l-am intrebat exact consistenta scaunelor, mi-a spus doar ca nu se simte bine si are nevoie de pastilele respective.

-Dar mirosul?Acru, acrisor, mai putin acru sau acid?

-Nu cunosc ce culoare, miros , moliciune si aspect are caca sotului meu.Imi dati Ercefurylul ala sau nu?

-Dar doamna doctor nu a intrebat daca caca sotului trebuie dus la analize? Cate scaune ati spus ca a avut de azi dimineata? Nu vreti totusi sa-l sunati sa il intrebati daca era apa de tot si de cate ori a facut caca?

Frate, discutia era teribil de jenanta, daca ar fi stiut barbata-miu cat i s-au disputat la farmacie fecalele din dimineata cu pricina, ar fi lesinat de rusine.Mai cu seama ca erau si niste oameni pe langa noi, unii poate abia mancasera dreq si Irina o dadea continuu cu apa, apa si mirosul acrisor.

Mey si ii explic ca vreau doar Ercefurylul ala nenorocit, ca nu stiu daca rahatul era apita sau mai tarisor, verde sau negrisor,ii zic ca ala se caca pe el si e nevoie de pastile.

Irina imi raspunde la fel :

-Avem smecta, imodium, furazolidon, daca e caca apa,apa si acrisor avem motilium, puteti lua orice, dar ercefurylul este antibiotic si nu vi-l recomand.

-Bine, dar medicul asta i-a recomandat, credeti ca i-ar fi dat Ercefuryl daca nu era ok?

-Nu stiu, eu nu cunosc cum arata caca domnului si antibiotic nu dau !

Ba esti nebun? Ba esti nebun?

Femeia aia era blocata la pranz pe „caca apa, apa si acrisor „, asa incat mi-am bagat picioarele in el de Ercefuryl si inainte sa ma car din farmacie, i-am spus:

-Domnisoara Irina, acum merg acasa, caci locuiesc aici in apropiere, il pun pe sot sa se cace, asta daca mai are ceva in colon sau a eliminat de azi dimineata si toata flora sa intestinala, ma uit la kkt daca e apa, apita sau apisoara, trag adanc aer in plamani sa simt daca e acru, acrut sau acrisor, imi iau o lupa sa vad daca e galben, galbui sau galbior, ii fac si o poza cu telefonul pentru siguranta si revin dupa Ercefuryl !

-Daca are probleme cu flora intestinala luati si niste probiotice cand va intoarceti, asta ca sa stiti cati bani sa luati de acasa!

Sincer? M-a lasat paf !

Oamenii aia de la coada radeau de numa’ , Irina,asistenta de farmacie, nu intelegea de ce se hlizeau aia, iar eu m-am crucit.Atata analiza a kktului nu am facut de cand sunt ! Si nu la farmacie cu o asistenta de farmacie.

Daca eram la spital cu enteroviroza sau rotavirus, puteau medicii sa ma intrebe orice, dar in farmacie sa faci atata analiza a unui kkt…

Si da, Ercefuryl am cumparat mai pe seara cand a intrat in tura doamna pe care o cunosc si careia i-am povestit ca are o colega experta in…kkt de barbat !

33 comentarii la “Asistenta de farmacie

  1. @Calator prin viata: unele ca ea asa merita, pe bune.In primul rand nu are nicio competenta ea sa imi recomande ceva pentru sau impotriva…, nu poate sa imi refuze un medicament asa ca „eu nu va recomand”, in fine…dusa cu pluta Irinuca.

    Apreciază

  2. Ca s-o zic p-aia dreapta, sunt semicorporatista, ca lucrez de-acasa. 🙂 O zi-doua pe saptamana imi deplasez insa fizicul pana acolo. Azi am avut predare si, datorita postarii tale, m-am facut si eu remarcata in sfarsit. :)) Inca o data, thank you, am ras! Mult.

    Apreciază

  3. @opantazi: ieri, dupa articolul tau, sa-ti zic la ce m-ai facut sa ma gandesc: sa facem o iesire astia care avem patanii d-astea si sa ne povestim la o citirica toate intamplarile astea razand pana lesinam.
    Iti dai seama ce mi-ai facut si tu , ieri, mie ?Thank you, too 😀

    Apreciat de 1 persoană

  4. Facem negresit! Eu am incercat si anul trecut, pe fb, dar atunci n-aveam blog… Sa se incalzeasca putin si iesim cu totii, promit! O bicicleta in parc, o terasa. Acu’ nu stiu cati sunt din Bucuresti, dar la o adica plecam si in turneu. :)) Chiar sunt multi oameni pe care mi-ar fi drag sa-i cunosc. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  5. Bine ca m-ai avertizat la inceputul postarii sa rad pe muteste pe linkul pus de tine si nu dai avertizare si pentru textul tau. Am ras cu lacrimi!!! Eu inca ma intreb oare ce au facut fatutele astea la facultatea de farmacie si ca le-ar trebui cursuri de relationat cu clientii =))
    Am avut si eu parte de genii nedescoperite, dar acum sunt antrenata. Cand observ ca incep comentariile, trantesc placa cu cele doua surori doctori si ca nu am nevoie de nimic altceva. Asa am reusit sa imi castig o adevarata „popularitate” la farmaciile pe care le frecventez

    Apreciat de 1 persoană

  6. @Teodora: buna asta cu cele doua surori medici :D, eu si daca nu am surori, o sa bag din top ca am.
    Asistentele de farmacie nu au facultate, au nu stiu ce cursuri postliceale.Dar sunt si oameni ok printre ele, Irinuca asta era dusa rau cu capul, biata !

    Apreciat de 1 persoană

  7. in afara faptului ca e amuzanta discutia despre caca farmacista avea dreptate, pana la urma stiati ca e puternic medicamentul pe care voiati sa-l dati copilului de unde si minciunica ca l-ar lua sotul. asistenta nu incerca decat sa-si faca treaba dar cum romanul e obisnuit mereu sa rada de lucrurile bine facute s-a ajuns sa citim pe blog cum un asistent de farmacie care doar incerca sa aplice ce a invatat la facultatea aia in folosul unui client care nu a facut 5 ani de farmacie si nu stie ce implicatii pot fi cand iei antibiotice doar pt ca au gust de capsuni este luat la misto, si asta pt ca romanul stie el mai bine care-i treaba cu medicamentele.

    Apreciat de 1 persoană

  8. @Ionut Brihacel: va multumesc pentru comentariu.
    Domnul Brihacel eu stiu ca o asistenta de farmacie nu e in masura sa aprecieze daca un medicament prescris de medic poate sau nu sa fie utilizat, chiar daca este vorba despre un antibiotic.
    Niciun farmacist din lumea asta ( doar ei au facultatea de 5 ani despre care dvs. vorbiti) nu poate sa nu-mi ofere medicamentul respectiv daca e recomandat de un medic.Pentru ca la farmacie nu punem diagnostice, ci eliberam medicamente, pe baza unor diagnostice puse de medici.
    Singurul lucru pe care il putea face dra Irina era acela de a-mi solicita neaparat o reteta pentru eliberarea antibioticului.Atat si nimic mai mult.Discutia avuta, exceptand limbajul folosit, nu-si avea deloc rostul.
    Romanul nu e obisnuit sa rada de lucrurile bine facute, in cazul de fata ati citit pe un blog un exces de zel al unei asistente de farmacie.Atat.

    Apreciază

Lasă un comentariu