A doua zi din lunga odisee

Dimineata de azi am fost rugati sa ne prezentam spre a lasa Guguluful la copii pana in ora 8:30, deoarece tebuie sa fie vazut si de medicul pediatru care face triajul zilnic, dupa micul dejun.Ne-am conformat, dimineata continui sa-mi fie mila rau de el cand il trezesc, dar ma ajuta el sa ma eliberez de gandurile negative, caci odata auzite cuvintele „mergem la copii? ” se ridica singurel din pat si este tot numai un zambet.
Avand in vedere frigul de afara, azi l-am imbracat mai gros decat ieri, inca nu le-a dat primaria drumul la caldura si m-am gandit ca n-ar fi rau sa stea si cu dresul pe el in grupa.Asadar , dimineata ne miscam repejor, azi am fost cu masina la cresa ca ploua si era tare, tare frig.

Desi i-am dat sa manance laptele acasa, ajunsi la grupa si schimbat, l-a luat o infirmiera de mana sa-i dea sa manance.Copiii care mancasera deja erau in camaruta alaturata a grupei,acolo unde dorm dupa-masa si Guguluful a intrat in clasa gasind doar o fetita care atunci sosise si ea.L-a asezat la o masuta si el nevazand copiii azi ma tot striga „mama, mama”.

Eram la usa dar nu ma vedea, a primit papa si continua sa ma strige.L-a luat cu povesti si cu mancare si gata, m-a uitat!
Meniul de azi a fost urmatorul:
dim- lapte si tartina cu unt, branza si ou ( pasta frecata )
ora 10: banane
pranz: supa cu galusti, perisoare de pui in sos alb
gustare : iaurt cu fructe si napolitana cu ciocolata
Gustarea de la ora 16 mi-au dat-o acasa dar eu nu-i dau lui Ayan napolitane si nici iaurt d-ala cu fructe, asa incat vor ajunge in burta lui D. 😀
Azi m-am dus sa-l iau la 12:30 ca nu am vrut sa-l mai aseze in patut sa se panicheze iar.N-am stiut insa ca se inchide cresa dimineata dupa ce ii lasam pe copilasi, se deschide putin la pranz pana isi iau parintii copiii si apoi se inchide iar pana la ora 16.Super misto! Mi s-a parut safe ideea asta de-a nu putea intra nimeni din exterior inauntru.Asa incat si eu si alte 2-3 mamici am inghetat la usa si la 12:45 fix ne-au lasat sa intram in incinta.
Iubirel astazi era trist cand mi l-a adus, fusese deja pus in patut si cred ca iar se panicase, a intins manutele spre mine si i-a spus infirmierei cu glas tipat „pa, pa, pa” si mie mi-a si spus ” hai” 😀
Am vazut multi copilasi raciti, trebuie sa ma astept din zi in zi ca si el va lua ceva virusache ( il indop eu cu imunostimulatoare cat pot, sa vedem si efectul ! ), pe banca in fata noastra la plecare era o mamica cu un baietel marisor (cred ca la scoala ) si tusea de mama focului.Oare capra de ma-sa nu o fi putut sa-l puna sa stea mai intr-o parte si nu in mijlocul copiilor mici?Deh, oameni si oameni! Oricum ma astept si sunt pregatita sa si raceasca -asta asa ca un botez al cresei 😀

7 comentarii la “A doua zi din lunga odisee

  1. Pingback: A doua zi din lunga odisee - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Ce scump e cu ghiozdanelul in spate:)Despre racit…tot timpul se intampla la creses si gradinite,chiar zilele trecute m-am intalnit cu o cunostiinta care tocmai a dat baiatul la gradinita(are 4 ani si a zis ca regreta amarnic ca nu l-a dat la 3,plange incontinuu,e nervos de numa’)si imi spunea ca are 10 zile de cand ii da antibiotic puternic si parca e din ce in ce mai rau.Doamne fereste de asa ceva,e periculos fiindca majoritatea mamelor care duc copiii la gradi lucreaza si chiar daca ei racesc,nu au cu cine sa il lase acasa pana se vindeca si hop,ii molipsesc si pe ceilalti.Dar nu e dracu chiar asa de negru si ca urmare a racelilor astea va deveni imun la unii virusi.Va pupam! P.S. Si la noi e un frig de crapa pietrele,sunt 5 grade,brrr.

    Apreciază

  3. @Sabina: unul dintre motive cand l-am dat la cresa a fost acesta-primul an de colectivitate e nenorocire cu virusii si racelile.Asadar sa aiba cu cine sta in perioadele cat va fi bolnavior.Indiferent ca-l duci la 1 an , la 4 sau direct la 6 ani in grupa pregattoare rezultatul este acelasi: primul an de teroare.Eu am preferat acum.Pupici si speram ca va fi rezistent puiucul meu 🙂

    Apreciază

  4. Gand la gand cu … tine :))).Din aceleasi motive mi -am zis ca trebuie sa mearga la gradi.Ca pana voi incepe munca, are tot timpul sa raceasca. Daca l as fi dat la 2 ani si incepeam imediat munca, cu cine mai statea daca mi se imbolnavea??? Ok poti sa ti iei libere dar cat????

    P.S. Nu i musai sa mi raspunzi :D.
    P.S.S. Noi ,daca ne ajuta Dumnezeu ar trebui sa incepem luni gradi, dar pentru ca ficiora miu are piciorul in ghips pana joi, vom vedea daca va trebui sa amanam sau nu.

    Pupicii studentului.

    Apreciază

  5. Ioiii…ce frumos ii sade copilului cu ghiozdanas in spate si tot un zambet…haide mamaico , ai un barbatel mititel si grozav , un curajos si un istet! Ui’ si tu la el ca e flacau deja!
    Cat despre raceli…nah! Doar sti ca asta e comunitatea…sa ne fereasca Domnul de ce-i mai rau , ca racelile se trateaza!
    va imbratisez si succes in continuare la „facultate”! 😀

    Apreciază

  6. Varianta scurta: a calcat nasol, doctorii zic ca nu-i nimic grav, dar pt.siguranta tuturor ghips pe intreg piciorul. Si unul dintre cele mai naspa lucruri fara baie :((( . Merci de urare si sigur ne vom face bineeee.

    Apreciază

Lasă un comentariu