Jurnal de Omicron (III)

Evolutia mea a fost una favorabila in primele 4 zile de la testarea pozitiva, asa cum scriam anterior.

De sambata mi s-a instalat o stare de rau, initial usoara, ulterior in zilele ce au urmat fiind una severa spre extrema. Vinerea trecuta cand am iesit din izolare, am iesit si pe afara, in jurul casei, sa fac cativa pasi. Am strans si dereticat prin casa, am gatit si parea ca ma insanatosisem. Vineri seara am avut o stare foarte puternica de oboseala, m-am culcat la 21:30 si am dormit 12 ore continuu. Sambata, trezita din somn simteam aceeasi stare de lipsa de vlaga, aveam palpitatii mari, nu aveam aer suficient, ba mi-era foarte cald, ba mi-era frig. Psihic, ma enerva absolut tot in jurul meu, nu suportam bine lumina. La doar 2 ore de la trezire m-am culcat iar pentru 2 ore si ulterior din 2 in 2 ore am adormit pentru intervale mai scurte sau mai lungi. Seara, ma gandeam ca nu voi mai putea dormi cu atata somn peste zi, dar somnolenta si starea de lipsa de vlaga m-au trimis iar la somn la ora 21. Am dormit de data asta 14 ore neintrerupt.

Duminica m-am trezit ametita, nu puteam sa stau in picioare mai mult de 5 minute, mersul la toaleta devenise ca o escaladare de munte si oboseala/epuizarea fizica pe care o simteam nu poate fi descrisa exact in cuvinte.

Am inceput sa tusesc tare, brusc si sec. Somnolenta de sambata am resimtit-o si duminica, toata ziua nu m-am putut misca din pat si ca bonus am primit si un tremur al muschilor si membrelor superioare si inferioare.

Medicul de familie mi-a dat Sargenor si Tinotil N cate 2/zi, mi-a spus ca sigur imi vor ameliora starea de slabiciune, somnolenta si epuizarea ce le resimt.Well, not!

Luni m-am trezit intr-un rau infernal, ma durea tot, se invartea tot patul si canera cu mine, nu mai intelegeam ce mi se vorbea, ma lua cu niste calduri cumplite ca mai apoi sa am spasme musculare. Tuseam ingrozitor, a aparut si primul puseu de febra (37.4), ma durea capul si simteam ca nu am aer. Am conchis urgent ca trebuie sa ma vada medici, nu pot sa stau si sa zac in felul asta.Am plecat spre spitalul Militar de Urgenta, initial am vrut sa merg la Universitar dar acolo la UPU se sta cu orele si eu efectiv nu ma tineam pe picioare.

De la momentul cand m -am urcat in masina, pana la momentul cand am ajuns in UPU pe un pat nu mi-e clar ce a fost cu mine, mi-a povestit D. niste faze de care nu fusesem constienta deloc. Despre experienta UPU la spitalul militar intr-o postare separata.

Ieri am stat toata ziua in perfuzii, spre seara m-am simtit mai bine, nu mai mi-era rau si nu mai simteam epuizarea aia ingrozitoare.

Se pare ca lucrurile nu sunt ok nici cu plamanul meu drept, am facut si azi febra, tusesc continuu, sec si simt ca o racaiala pe trahee. Maine am de facut un CT la plamani si merg la pneumolog sa lamurim cat de grav e afectat plamanul drept si ce tratament e indicat.

Forma de Omicron care se anunta a fi una light, pe mine m-a lovit puternic de tot, s-a complicat si lucrurile nu sunt chiar ok. Slava cerului ca pot respira, ca oxigenul din sange nu imi mai scade( l-am avut ieri 89% cand stateam in perfuzii), pot sa stau in picioare si nu mai dorm 16 ore/zi.

Aveti grija de voi, sa fiti bine!🙏❤️

2 comentarii la “Jurnal de Omicron (III)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s