Pregătiri de Mărţişor

Daca tot scriam ieri cu demodarea mea in privinta salutului, azi o sa scriu despre cat de demodata sunt in privinta martisoarelor.

De cativa ani incoace eu nu am mai primit niciun martisor de la barbatii -colegi , cu exceptia celor mai in varsta.Niciun tanar d-asta „modern ” nu a mai catadicsit sa ne aduca martisoare.Asta era maxima: se cuplau cate 20 – 25 de IT-isti si  veneau cu cate o floare, dar martisoare ioc. Nici nu incapeau pe usa biroului toti 25 de flacai ca sa-mi ofere unul un fir de zambila. 😀

Si nu, nu cred ca e vorba de bani, exista martisoare si de un leu, nu conteaza valoarea , ci gestul.

Eu sunt old fashion si in privinta aceasta.D. are la job niste colege – fete si doamne mai in varsta- carora le da intotdeauna martisoare.

La fel, pentru Kiki , cumpar martisoare in fiecare an si le da tuturor fetitelor din clasa, celor 3 zane vecinele noastre, cu care se joaca tot timpul, colegelor de la canto, doamnelor profesoare si celor din familie.

Mi se pare o chestie frumoasa, eu am vazut in fiecare an bucuria din ochii fetitelor care primesc martisoare de la el.Unele il pupa, altele nu stiu ce sa faca, altele spun multumesc, dar toate se bucura nespus.Si asta este suficient incat sa ma motiveze ca an de an sa le cumpar niste chestii ,nu scumpe, dar haioase.

Anul trecut am luat de pe un site tot ce trebuia si am facut eu si cu Kiki martisoarele pentru fetite.A fost super amuzant, Kiki extrem de incantat de munca lui prestata si fetitele foarte fericite pentru Hello Kitty de pe martisor.

Anul asta am cumparat, nu am mai avut chef sa mesteresc.Sunt atatea oferte demartisoare incat ai de unde alege.

Kiki stie ca de 1 Martie le dam tuturor fetitelor martisoare, a stat cu mine in weekend si le-am scris, le-a ales pentru fiecare fetita in parte ( deh, exista preferinte si preferate 🙂 ), le-am impartit pe caprarii si urmeaza ca maine sa le dea.

Si eu ma bucur mult cand primesc de la el martisor, intotdeauna cand el si D. imi fac cadouri martisoare le port pentru ca le face placere.Pe al lui ta-su il pun la palton / geaca, pe al lui  fi-miu il pun pe dedesubt.Si imi spune dimineata ” mami, sa nu uiti martisorul meu, nu-i asa ca e cel mai frumos?” 🙂

Desigur ca e cel mai frumos martisor si dat din sufletelul lui mic.Strange bani la pusculita si mi-l ia din banutii lui stransi, imi ia si flori, dragul de el.

Voi le dati martisoare celor mici sa le dea colegelor lor? Dar voi, adultii, mai dati martisoare doamnelor voastre, colegelor?

Doamnele, primiti martisoare de la soti, colegi, frati?

 

 

 

18 comentarii la “Pregătiri de Mărţişor

  1. Pai cand Alex era mic , da….prwocedam ca tine. Cand a mers la liceu , n-a mai facut astfel de gesturi , ca radeau fetele de el. Alex eun pic mai…old fashion , asa. In schimb eu am primit de la el in fiecare an de 1 si 8 Martie. De 1 Martie un martisor si de 8 flori la ghiveci. Colegelor nu le dau , in schimb da , primesc de la colegi. Cel putin de 8 Martie e traditie sa primim ceva de la colegi. Dar si noi punem bani si le dam o gustare….
    Anul asta o sa primim si de la Marius….😜

    Apreciat de 1 persoană

  2. @Ana: ce frumos ca le ducea martisoare! Fetele radeau? Bai eu nu stiu ce fel de generatii sunt astea, zau !
    Uite ca la asta nu m-am gandit , sa le dam si baietilor o gustare…
    Foarte frumos din partea voastra doamnelor, cred ca d-asta si ei sunt anual prezenti cu martisoare :D.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Daaaa , radeau…asa ca nu le-a mai dus….a zis ca-s proaste si lipsite de feminitate…nah! 😀
    Oooo , dar sa vezi cand a fost o vreme cand existau preparate facute de noi la sala de mese…uram sa fac asta , sa miros a ceapa si prajeala , eu imbracata si gatita pruna. Bine ca s-a terminat cu rahatul ala , sincer iti zic ca ma bucur enorm. Acum punem toate bani , bonuri de masa , se face comanda la catering si vin aia cu mezamplaceul si fiecare mai aduce cate un desert , daca vrea sa faca , daca nu cumpara si gata….sau deloc…fiecare cum vrea. Ei sunt cam 60 , noi cam 14 si ne descurcam onorabil. Si ii vezi ca le place caprimesc atentie , dupa ce au dat si ei martisor. Mai ales ca toate venim aranjate , sti tu….e o schimbare….ceva deosebit. Noi pe 8 avem liber , asa ca pe 7 facem o atentie si pentru colegi.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Și noi, celibatarii, le dăruiam câte un mărțișor colegelor, iar de 8 Martie, cadouri și flori, plus o zi liberă. Ele puneau de o masă comună, cu o zi înainte. Astăzi, nici soră-mea nu mai vrea să poarte mărțișoare, așa că îi ofer flori, la fel și vecinelor. Mă cunosc toate florăresele din Seini! 😉

    Apreciat de 1 persoană

  5. Si primesc si dau. Colegii de serviciu au pus toti mana de la mana si au luat martisoare pentru tot etajul de fete 🙂 Eliza s-a dus si ea cu punga de martisoare, era bucuroasa ca a dat la toate fetele din clasa dar si ca a primit (in special de la unii 😀 ) In continuare aleg cu drag si daruiesc martisoare rudelor, colegelor apropiate sau altor oameni dragi. Iubesc aceasta traditie si nu voi renunta la ea niciodata. Nici in anii mei cei mai saraci dpdv financiar nu a existat sa nu cumpar sau sa nu fac singura macar cateva martisoare.

    Apreciat de 1 persoană

  6. @Laura Frunza: de tine imi inchipuiam ca dai martisoare, nu m-am indoit nicio clipa.La fel cum nu ma indoiesc ca ii transmiti si Elizei traditia aceasta.
    O primavara frumoasa fete cucuiete !

    Apreciază

  7. Si eu daruiesc cu mult drag. In copilarie am crescut in Moldova, acolo dadeam martisoare baietiloe de 1 martie, iar ei ne dadeau de 8. Acum primesc de la baieieti si pe 1 si pe 8, dar imi place sa si dau. si fetelor le-am dat sa dea colegelor martisoare.

    Apreciat de 1 persoană

  8. @Loredana: ce frumos ca le dai si fetitelor martisoare sa imparta.Ma bucur sa aud ca pastram traditia martisorului vie atatia oameni, din toate colturile tarii.
    O primavara minunata sa aveti Loredana!

    Apreciază

  9. @Nautilus : așa cum scriam și într un comentariu anterior, fetele și femeile îi strică pe bărbați. Pentru atitudini de acest fel, bărbatul modern se poartă în majoritatea cazurilor cu femeia exact ca și cu un bărbat!

    Apreciază

Lasă un comentariu