Ce faceţi de Halloween -ul ăsta?

Mai sunt 2 zile până la mult aşteptatul de către copii, Halloween.

La grădiniţă, anul trecut şi acum doi ani, băbătâia a spus clar că ea nu e de acord cu o asemenea sărbătoare care nu e autohtonă, în consecinţă copiii nu au sărbătorit nimic şi tot avântul le-a fost tăiat ( asta în timp ce copiii altor clase scobeau bostani şi erau costumaţi ).

Acasă am scobit întotdeauna dovleci mari şi nu pentru sărbătoare în sine, ci pentru plăcerea lui Kiki  şi de ce nu şi a noastră, de a ne amuza copios la ornarea dovlecilor.Ba anul trecut, am pus şi pe scările exterioare  dovlecii din lut ars, cumpăraţi de la munte, cu lumânări ce au ars întreaga noapte.Copilul chiar a avut emoţii mari pentru că a fost o noapte extrem de friguroasă, iar de la umezeala lacului se temea să nu i se stingă lumânările aprinse din dovleci.Dar au rezistat glorios , dimineaţă una dintre lumânări încă pâlpâia.

Anul acesta, doamna învăţatoare i-a anunţat deja că pot veni costumaţi vineri şi fac o mică petrecere, fiind o zi mai relaxată în privinţa lecţiilor.Ba chiar le-a spus că la religie o să le povestească doamna ceva făcând o paralelă cu respectiva sărbătoare.

Nu ştiu cum să vă descriu exact ce sclipire avea Kiki în ochi, ce fericire în glas şi ce ţopăială era prin casă cu pregătirea costumaţiei.E nevoie de atât de puţin pentru ca un copil să fie fericit maxim.Iar noi, părinţii şi mai fericiţi vazând chipul lor fericit.

Kiki a hotărât să folosească tot  pelerina roşie de la serbarea de sfârşit de an de la gradiniţă,şi coiful şi sabia, dar m-a rugat să îi cumpăr nişte dinţi de vampir.Mi-a spus că detestă moartea şi scheleţii şi nu se poate îmbrăca în aşa ceva, dar îi plac la nebunie vampirii, deci va fi un soldat al unui împărat care s-a transformat după moarte în vampir şi întreaga lui oştire a devenit una de vampiri.  🙂

Am râs cu gura până la urechi aseară când mi-a povestit întreg scenariul.Mi-a spus că mai are în clasă colegi care vor fi străjeri, pitici, batmani si supermani, dar toţi sunt actualmente vampiri care sug sângele fetelor :-)))))))

Ce distracţie şi ce hăhăială o fi mâine pe capul lor ! 🙂

În afara şcolii nu organizăm nimic acasă,anul ăsta fără dovleci scobiţi acasă, fără scări luminate, avem însă o surpriză mare pentru copil ( şi sperăm şi să-l bucure! ) , dar nu i-o împărtăşim încă.

Voi cum vă organizaţi anul acesta, faceţi ceva special acasă, daţi petreceri, ieşiţi în oraş sau nu sărbătoriţi Halloween-ul ?

La şcoală / grădiniţa copiilor voştri se organizează ceva party-uri sau fără sărbătoare ?


glitter-graphics.com

7 comentarii la “Ce faceţi de Halloween -ul ăsta?

 1. Noua ne-au zis sa ne pregatim cu dovleac scobit pt 13 noiembrie, dar nu pt Halloween, ci numai pt „Fest” – sarbatoare. Undeva trebuie sa apara in curand si sarbatoarea cu felinare de Sankt Martin, pana acum la gradi numai aia s-a tinut (cu felinare, fara costume). Cu costume e Karneval, in februarie. Pe aici prin sat umbla cete de copii pe la case sa ceara dulciuri, am vazut ca unele case afiseaza deja capete ranjite din dovleci la ferestre.

  Apreciază

 2. La noi e mare petrecere, la scoala, acasa, pe strada. Sa-ti mai zic ca al meu copil a renuntat la o sapt de vacanta. in Dominicana pt. a fi acasa de Halloween :)) A zis sa mergem in vacanta dupa. Chiar i-am zis lu’barbata miu ca pt copii de aici sarbatoarea asta e cum era pt. noi mersul cu colindul/ uratul. Costumul lui va fi unul de clown ( de anul trecut) la scoala, si unul de Batmam in ziua cu pricina.
  Happy Halloween!!!!
  P.S. Noi stam in Canada.

  Apreciază

 3. @Silvia: ce fain trebuie sa fie in noaptea de Haloween pe strazi, la fiecare casa cu dovleci cu lumanari aprinse !
  Sigur ca pentru copii Halloween-ul este mai important decat Dominicana.Vacanta poate astepta,nu? 🙂 Daca nu vrea el, ma puteti lua pe mine in Dominicana :-)))), eu dau Haloween-ul pentru asa o vacanta
  Happy Haloween, too 🙂 !

  Apreciază

 4. Pingback: Pensiunea Clasic, Busteni | Fărâme de suflet din viaţa lui Kiki

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s