Dragul meu Kiki…

…au fost multe momentele din viata mea când m-ai facut să mă simt nemaipomenit de mândră și de fericită că sunt mama ta.

Astăzi este unul dintre acele momente când mă simt cea mai mândră mamă din lume , când nu știu cum să îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a hărăzit să fiu binecuvântată cu un așa copil reușit.

De dimineață, somnambulă umblând prin magazin după cumpăraturi, jumătate adormită și jumătate cu gândurile focusate pe ce anume am să gătesc în weekend, nu am zărit-o pe doamna învățătoare care m-a atins ușor pe mână zâmbindu-mi cald , așa cum sunt sigură ca o face și cu voi.

Am povestit despre una, despre alta, l-am cunoscut pe soțul dumneaei, om la fel de cumsecade și  cu ochi sclipind de bunătate exact ca doamna învățătoare ( s-a dovedit încă o dată că instinctul meu în alegerea învătătoarei nu m-a inșelat ! ), când spre final de discuție doamna mi-a spus așa : „nu prea v-am văzut la școală de la ultima ședință, așa că profit să vă spun acum că aveți o minunăție de copil.Este cel mai bun elev din clasă până la ora actuală, este activ, are atât de multe cunoștințe pentru vârsta lui că știe să răspundă la orice întrebare le pun copiilor în clasă, mă ajută mult faptul că știe să citească pentru că îi mai ajută și pe cei care nu se descurcă chiar deloc.Dar ce mă uimește cel mai mult la el este gîndirea logică și structurată pe care o are.În toti anii mei la catedră am mai avut un singur elev ca și Ayan, să gândească in felul acesta,Copilul acela este astăzi cercetător la NASA.”

M-a făcut să plâng, efectiv ,nu m-am putut abține.Și nu pentru că mi l-a lăudat pe Kiki, știu că este foarte deștept, știu că are cunoștințe cu mult  peste media lui de vârstă, știu că se descurcă foarte bine la școală.M-a bufnit plânsul pentru că în cei doi ani de grădiniță, băbăciunea aia de educatoare nu mi-a spus măcar o singură dată ce copil ok am.Mi l-a criticat mereu, mi l-a făcut mereu de cacao, mi-l zugrăvea in niște nuanțe de gri închis ca și cum el era oaia neagră a clasei, la serbări îi dădea roluri de toată jena când Ayan are o putere de memorare fantastică…

Iar eu nu o dată m-am îndoit de tine, puiul meu drag, nu o dată te-am certat pe nedrept deși îmi povesteai varianta adevărată, nu o dată ți-am cerut să dai și mai mult de la tine deși tu dădeai totul ca să fie bine,dar nu putea fi acolo niciodată bine.Până m-am trezit și am înțeles că nu tu erai cauza nemulțumirilor mele, ci cea care te tot blama.

Doamna învățătoare m-a mângîiat pe mână și mi-a spus că ăsta-i motiv de fericire și nu de plâns, că mulți oameni și-ar dori un copil ca și al meu.Știu că așa este,dar nu m-am putut abține să nu plîng și mai ales să o urăsc visceral pe „marea ” educatoare care mi l-a ponegrit atât pe copilul ăsta al meu,incat nu mai stiam care-i adevarul la un moment dat .

Iti scriu azi, iubitule, ca să îți mulțumesc că ești copilul meu,să te rog să mă ierți că am avut momente de rătăcire când m-am îndoit de tine și am fost tentată să cred străinii care te zugraveau in niște culori terne, din răutate, să te rog să mă ierți și pentru momentele când nu ascultam adevărul tău.

Îți mulțumesc iubirea mea că ești o minunăție de copil, iți mulțumesc că mă faci atât de fericită până la lacrimi,Îți mulțumesc că ești atât de implicat și ai luat atât de în serios chestia asta cu școala  încât seara controlezi ghiozdanul, apoi mergi devreme la culcare „să nu întârziem , mami , la școală” :-).

La școală, imi povesteștești că îți place sa faci treabă și s-o ajuți pe doamna învățătoare cu diverse, în weekenduri scrii ce înveți săptămânal la școală, repeți și îmi ceri să îți spun mai multă informație ca să fi pregătit.

Nu m-a interesat  niciodată sa fi primul din clasă, dar acum când mi s-a spus asta, am simțit așa o mândrie de nedescris in cuvinte.E mare lucru in viața asta să ai un copil reușit de care sa fi mandru.

Te iubește mami mult de tot și sunt cea mai mândră mama din lume , pui mic și drag !

Reclame

4 comentarii la “Dragul meu Kiki…

 1. Bay femeie , pai frumos e sa ma faci sa pisi ochii de cu dimineata?!?!
  Doamne , sa iti fie sanatos flacaul frumos si sa fiti si voi sanatosi sa il vedeti mare si ajuns om !
  Bravo si felicitari pentru ca ati crescut asa minune de copil!

  Apreciază

 2. Ce bine cunosc tot ce ai scris aici, inclusiv plansul de mama! 🙂 Deocamdata e meritul vostru, al celor care il cresteti, nu pentru ca e primul din clasa, lucru absolut irelevant, ci pentru ca gandeste logic, pentru ca stie multe si pentru ca se poarta frumos in clasa, atragandu-si aprecierea celorlalti. Felicitari!

  Apreciază

 3. @Ana : nu a fost intenția mea să vă emoționați, dar am vrut să rămână scris aici ca să citească și el mai târziu.
  În afară de meritul nostru, e și meritul lui că este așa. Tu știi mai bine despre ce vorbesc, îl ai pe Alex pe care l-am admirat mereu!

  Apreciat de 1 persoană

 4. @Mama Alunița:mulțumim pentru vorbele frumoase. Nu întotdeauna comportamentul ăsta i-a fost apreciat, așa cum scriam, a fost bietul de el mereu in rândul oilor negre.
  Dar a trecut. ..și mă bucur enorm ca e acum apreciat la valoarea lui. E păcat sa tai avântul unui copil care pornește așa la școală.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s