Cum am forat putul casei

Ieri au inceput sa sape putul, am gasit o echipa din Slobozia -Ialomita, de la firma Apa Eco , care nu-s romanezi ( desi in marea lor majoritate, cei ce se ocupa de sapat puturi, sunt de etnia asta, ca nah! munca asta blestemat de grea nu o fac multi romani ) si care ne iau cu tot cu teava albastra italieneasca 120 ron/ ml.Putul ne va costa undeva la 1000- 1100 euro, sapatura la vreo 45 metri adancimi, a doua panza freatica.
Foarte multi ne-au intrebat de ce am mai facut un put cand in curte aveam deja unul sapat la 15 m adancime, cand la anul se va baga apa potabila de la Apa Nova.Noi nu mai vrem sa mai facem racord la astia de la Apa Nova.Nu vreau sa mai platesc facturi mari si sa stau vesnic stresata ca se duc metrii cubi de apa cand spalam o farfurie sau sa am grija cate masini spal pe saptamana ca se consuma multa apa si urca factura.In plus, la casa sunt mult mai multe necesitati cu apa, avem nevoie de udat gradina, sa spalam masinile, vom avea apa in curte la gratar, vom spala curtea,etc.Deci, investim acum 1000 de euro dar apoi consum cata apa vreau eu din putul meu.
Revenind la oamenii astia, ne-au explicat exact ce fac acolo, pe ce iau banii adica, au cerut un avans de 1500 ron dar la fata locului si numai dupa ce au semnat un contract cu noi, contract de prestari servicii si de garantie totodata.Sunt cam cei mai ieftini de pe piata pana acum, majoritatea sapa cu 140 ron /ml, iar teava albastra este cea mai cautata si recomandata.Exista si cei care pun teava portpcalie ( PVC) dar nu e ok, apoi mai folosesc unii si teava neagra care se sudeaza si nu este pe sistem filet ca cea albastra.Desigur, ca fiecare isi pune ce teava ii permite bugetul, noi am zis ca la asta nu facem rabat, asa cum nu vom face nici la tigla, termopane si structura casei.Desigur ca nu vom avea bani sa aruncam pe geam,dar nu vom lua nici ce este mai ieftin de pe piata.
Putarii au sosit ieri de dimineata la ora 7:30, s-au apucat de treaba si pana aseara la orele 19:00 au muncit doar cu o pauza de tigara, continuu. Au sapat ieri 20 metri adancime, azi la 7:30 D. a fost acolo si ei se apucasera de treaba, dupa o noapte ce o dormisera intr-o masina , in frig.Nu stiu de ce, dar la noi acolo, este un frig groaznic fata de Bucuresti, poate si din cauza faptului ca suntem langa lac si este curent.
Azi trebuie sa sape inca 20-25 metri si maien baga tevile, pompa si maine seara gata putul.Este o munca de sclav, efectiv, eu nu as face munca asta nici pentru toti banii din lume, mi se pare ca este cumplit de grea.Le-am dat ieri si sucuri si cafele si saracii ne-au spus sa le scadem din banii pe care-i avem de platit.Bietii oameni! Noral ca nu vom scadea nimic, a fost din partea casei totul 🙂
Niste poze:
DSC00426

DSC00423

DSC00430

DSC00431

DSC00428

DSC00429

DSC00433

DSC00435

10 comentarii la “Cum am forat putul casei

 1. @Ioana: pe net, o firma de oameni super cu bun simt, se numesc Apa Eco, atat de muncitori si de bine crescuti oamenii astia, mai rar asa.Sunt din Slobozia si ii recomand cu toata caldura.

  Apreciază

 2. Greu gasesti asa oameni si cand ii ai,nu-ti mai vine sa ii lasi sa pelce , este? Bravo lor si bine ca ati gasit asa echipa!
  Dap , sa ai propriul put cu apa conteaza enorm.Ati luat o decizie excelenta!

  Apreciază

 3. Pingback: Acte necesare constructiei unei case | Fărâme de suflet din viaţa lui Kiki

 4. Referitor la intrebarea dumneavoastra: „Cat costa forare aunui put de apa?”

  Ei bine pentru aceasta intrebare nu exista un raspuns standard. Depinde de foarte multe variabile cum ar fi : Foraj alimentare cu apa tipul solului (duritatea) adancimea de forare ( cu cat forezi mai adanc ai nevoie de utilaje mai puternice care costa si consuma mai mul) debitul dorit, acesta influenteaza si diametrul de tubare. Toate cele bune !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s