Cu copilul prima oara la cinematograf

De astazi D. s-a intors la job, eu am vacanta inca pana luni ( o asa vacanta mare ca si anul asta nu am mai avut de cand lucram ca bugetara! ) si am hotarat sa nu mai ard gazul prin casa ( oricum nu fac nimic ca si treaba gospodareasca pana lunea viitoare ) si sa iesim eu si Kiki cat mai mult in lume.Si mi-a venit o idee ce ma incerca de mai mult timp dar din teama de copil mic si neastampar mare am ezitat s-o pun in aplicare: mersul la cinematograf.
Am ales un film „usurel” din cele ce momentan ruleaza pe ecrane, pentru cei mici.In afara de „Finding Nemo”, toate celelalte filme mi se par extrem de greoaie pentru copii mici asa cum este Kikiluna.Si ne-am prezentat la casa de bilete dintr-un mall apropiat noua ca si locatie, am cumparat 2 bilete la un pret de 35 ron ambele, am intrat si am dat o tura si pe la popcorn unde i-am cumparat baietelului si o punga mica de popcorn + o sticla la jumate de apa plata , distractie ce a costat „doar” 14.50 ron ( aproape cat biletul la film ! ), dar nah! obrazul subtire cu cheltuiala se tine,nu?
Mai apoi ne-am sezat pe locurile noastre dintr-o sala mai mult goala si ne-am pus pe nas ochelarii 3D primiti la intrarea in sala, lasanadu-ne cufundati in superba lume a oceanului ( habar nu am daca era Indian,Pacific sau oceanul de Sud care inconjoara Australia )in care se desfasoara actiunea filmului .La inceput m-am gandit ca ma voi plictisi tare, pe masura ce vizionam filmul ma gandeam ce minunatii sunt azi pentru copii.
Despre Kiki…totul la superlativ.I-am explicat ca se va stinge lumina, ca la cinema se vorbeste cat mai putin si atunci cand e musai s-o facem, vorbim in soapta, lucruri pe care el le-a facut desi niste tarani cocliti urlau in gura mare vreo 3-4 randuri mai sus de noi.M-am intrebat mereu de ce unii oameni simt nevoia sa vorbeasca tare de tot, sa rada cu gura toata si sa molfaie popcornul ala sa-i auda si baietii de la casa de bilete ??!!Asa sunt unii, se cred mijtoci la cinema!
In fine, revenind la Kiki…a stat nemiscat 1 ora si jumatate cat a durat filmul, apoi l-am intrebat daca a inteles ceva din film si mi-a povestit asa pe jumate inteles si pe jumatate nu, ceea ce vizionasem.
Sunt incantata de atitudinea lui, maine merg la Diverta sa cumpar bilete la showul cu Mickey din februarie, sunt sigura ca o sa-i placa tare mult.
Despre filmul de azi, numai cuvinte de lauda, este o productie superba! Nu stiu cum resusesc americanii astia, dar au niste productii cinematografice de exceptie, pe mine ma ung la suflet! Filmul este dublat in romana si se poate urmari linistit de cei mici fara interventia parintilor pentru traducerea celor intamplate.
Il recomand cu drag pentru o jumatate de zi libera cu copilul si numai 50 ron 🙂

cinema

5 comentarii la “Cu copilul prima oara la cinematograf

  1. Sa-mi zici si mie daca mai gasesti bilete la Mickey mai ieftine, auzisem ca s-au dat toate. Mi-as dori s-o duc si eu pe Eliza dar sa nu fie tocmai la cucurigu ca nu vad copiii nimic 😦 Poate imi dai un telefon cand ajungi acolo.

    Apreciază

  2. @Laura Frunza: eu am luat deja bilete ( acum am vazut mesajul tau ), am luat pachetul acela de 1 adult + 1 copil, eu am platit 115 ron si copilul 95, pacetul deci a costat 210 ron.Nu sunt la cucurigu biletele dar nici in primele randuri, insa la Sala Palatului se vede foarte bine de oriunde ai fi ca e sala ca un amfiteatru cumva.

    Apreciază

  3. @Ana Maria: nus tiu daca este educat foarte bine, insa Ayan este un baietel extrem de echilibrat care in lume nu mi-a facut niciodata faze aiurea de cand a crescut 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu