Vesti proaste

Am trecut peste sfaturile homeopatei si morti, copti, ne-am tarat pana la Budimex.Am fost la o doctorita care mi-a fost recomandata de prietena mea, am evitat in felul asta aglomeratia infioratoare de la camera de garda.Pe culoarele spitalului se auzeau copilasi plangand si vedeam prin crapaturile usilor saloanelor, copii de varsta lui Pusicel sau mai mici cu branule la manute.Oare cat de multe cazuri de copii bolnavi exista in perioada asta?Cat de multi microbi circula de ii chinuie pe bietii puisori in felul asta?Mie mi se pare ingrozitoare branula, am o fobie de la nasterea lui Ayan, cand mi-a spart o tuta vena si m-a chinuit apoi o luna intreaga o durere de mana de nu puteam aproape nici s-o misc, din toata cezariana daca ma intrebi pe mine, eu sunt socata de branula.Mi se pare infiorator sa le pui unor copilasi atat de mici ace in vena.Mai nou, in Romania este o practica, cum este copilul putin bolnav i se baga branula cu antibiotic pe vena,d-asta cand aud de spital si camere de garda ma ia cu ameteala instantaneu.
Mi-am invins insa frica mea, m-am gandit ca repercursiunile asupra sanatatii lui pot fi mai grave decat o branula.Si am mers la medic de spital care vede zilnic zeci de cazuri de copii bolnavi, cu diverse afectiuni.L-a ascultat pe toate partile, l-a bibilit, l-a intors si reintors, s-a uitat in gatul lui, in urechi, l-a palpat la burtica ( ficat, splina ), s-a uitat atent la pruritul de la picioruse si diagnosticele dupa cum urmeaza:
– pe picioare are o dermatita de contact de la ciorapii cu otet pe care i-am pus sa-i scada febra
– nu are nimic la plamani, ficat, rinichi nici atat
– acum vine bumerangul: BRONSITA ASTMATIFORMA
Am inceput sa plang, i-am explicat ca eu am avut mica asa ceva ( ca doar mama, biata, d-aia a albit juma de cap intr-o seara cand ma sufocam si nu mai puteam sa ma potolesc din tuse), ca m-au dus si in Germania la tratamente ( am fost la un pas de astm ) dar pana in final m-a vindecat complet la Sarata Monteoru in bazinul cu apa sarata unde m-a dus mama 5 ani la rand.
M-a consolat doctorita si mi-a dat curaj explicandu-mi ca pe vremea mea nu era atat de avansata medicina ( mi-a fost insa rusine sa-i spun, ca e o femeie tare cumsecade, ca am fost la fiecare boala a lui Pusicel la 3-4 medici si de la fiecare am strans cate un diagnostic asa ca nu prea imi da curaj avansarea specialistilor romani ) , ca va trebui tinut sub observatie si DA neaparat dus la vara iar la mare si la bazin cu apa sarata cel putin 14 zile.Si eu care ma bucuram ca am scapat in sfarsit de Praid!
Mi-a confirmat faptul ca Pusicel s-a nascut cu o sensibilitate ( si aici e vorba de faptul ca imediat cum l-am nascut, avea pe piept un fel de secretii care nu se „dizolvau”, mi-au spus initial ca pana pe la 10 luni dureaza faza asta si mai apoi se vindeca de la sine, nu s-a vindecat decat asta vara dupa Praid, a fost copilul perfect sanatos si au revenit secretiile alea odata cu prima viroza de la cresa), ca are o predispozitie la asa ceva pentru faptul ca genetic a mostenit asta de la mine, mi-a recomandat sa evit imbolnavirile astfel incat sa se poata vindeca caci o alta viroza peste ceea ce are acum il poate duce direct la astm.Deci, adio cresa, copilul va sta acasa, nu pot sa il mai duc sa imi ia o alta viroza peste ceea ce are acum.Am intrebat-o care-i treaba exact cu bronsita asta si mi-a explicat babeste ca in momentul in care el a contactat un virus i s-a produs o mica leziune peste care au venit si alte viroze si au fost exact ca o sare pe rana pe traheea lui. Tuseste pana se ineaca, plange ca-l ustura traheea rau, nu poate tine limba in gura bietul copil de cat de mult tuseste.Doamne sfinte, mi se rupe sufletul de mila lui! Stau cu el in brate continuu cand nu doarme si il mangai pe pieptut.Sta mai mult lungit si fara vlaga caci il oboseste tusea asta la maxim.
Tratament?
– aerosoli cu ventolin si ser fiziologic, cu flixotide si ser, sare calda pe piept si mamaliga calda pe piept ( asta i-o face numai mama ca ea are experienta, eu ma tem sa nu-l ard ) + sirop Erdomed
Peste o saptamana mergem iar la control, ne-a dat si un set de analize pe care sa i le fac sa vad la ce anume e alergic, dupa ce ies analizele mergem la control sa vedem cum sta treaba cu tusea.
Offffffff, ca nu se mai termina vestile astea proaste, nu se mai termina bolile astea si suferinta lui Pusicel.

37 comentarii la “Vesti proaste

  1. Pingback: Vesti proaste - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Chiar ca veste proasta! Imi pare rau! Multi pupici revigoranti si insanatosire grabnica! Nu mai vreau sa citesc si un al treilea post tot despre boala! 😦 Mama ei de boala! 😦 Chiar ca a lovit crunt!

    Apreciază

  3. Imi pare rau sa citesc asa ceva despre un copilas! baiatul meu a avut si el cand era copilas bronsita din asta asmatiforma si totdeauna avea probleme cu virusii si tusea. Dar, cu tratament, rabdare si aerosoli naturali s-a rezolvat. Poate ca era o forma mai usoara? Nu stiu sa spun, dar iti inteleg spaimele. Eu am mai mare incredere in aerosoli decat in Erdomed, insa este doar problema mea. Iti urez sa se rezolve cu bine si sa se insanatoseasca minunea ta!

    Apreciază

  4. Imi pare tare tare rau ca sufera mititelul. Va doresc din suflet muuuuulta sanatate, sa dea Dumnezeu sa se termine repede chinul si sa-si revina! Curaj!

    Apreciază

  5. @Elena: mutumesc frumos pentru cuvintele incurajatoare, si eu as prefera sa fac aerosoli naturali dar acum in miez de iarna de unde sa-i luam?Asteptam vara care sa ne aduca nu numai caldura dar si vindecarea.Off, nu mai e mult, or trece toate!

    Apreciază

  6. @svea: mi-e foarte greu pentru ca trebuie sa am grija si de D. care e atat de bolnav cum nu l-am vazut niciodata, mi-a fost si frica azi, e in stadiul in care i-am facut eu baie ca nu se poate tine pe picioare.Doamne sfinte!Speram si noi sa venim cu vesti mai bune si deloc proaste.Aveti grija de voi!

    Apreciază

  7. @Anonim: va multumesc din suflet pentru cuvintele minunate de incurajare.Mi-ar fi placut sa stiu cine-i in spatele anonimatului 🙂

    Apreciază

  8. Of Doamne! Si eu am avut bronsita astm. cand aveam cateva luni + pneumonie cand era gata-gata s-o mierlesc 😛 insa uite ce mare m-am facut! 🙂 Sanatate multa barbatelului! Sa se faca mare si sanatos ca doar vreau sa-l fac ginerica :))

    Apreciază

  9. Amira va doresc multa sanatate tuturor si va tin pumnii stransi ca puiul mic sa isi revina si sa ii apara cat mai curand zambetul cald si luminos cu care ne-a obisnuit. Capul sus si curaj mult, mamico.

    Apreciază

  10. Bine ca, in sfarsit, ai gasit un medic mai bun, si sa dea DD sa ajute noul tratament. Zilele astea te-am tot citit si asteptam sa scrii ca va simtiti mai bine. Va doresc tuturor insanatosire grabnica!

    Apreciază

  11. Iubita mea, draga de tine…stiu exact prin ce treci ca am avut si eu perioade din astea nu demult. Capul sus ca o sa fie bine. Aerosolii ii vor face foarte bine, in 48 de ore va ceda si tusea si erdomedul sincer, la noi este singurul care a functionat si functioneaza. Stai calma si nu te incarca negativ cu „sechelele” de dupa…o sa fie bine, vei vedea. Va pup mult si pup mult Ayan micut si frumos!

    Apreciază

  12. @zuzaG: si eu ama vut si multi copii cred ca au asemenea probleme, nu ma indoiesc ca se va vindeca dar ma innebuneste suferinta lui.pup zuzico si hai mai repede cu nora aia a mea 🙂

    Apreciază

  13. @chibit: pe unde umbli doamna draga?Ti-am dat si-o leapsa si nu ai dat niciun semn, ma gandeam la voi daca sunteti bine si uite-ne pe noi, am fost cu-n picior in groapa.te pupicesc

    Apreciază

  14. @oana: Onutule tu care-ai trecut prin asa ceva stii exact ce inseamna sa tuseasca pana nu mai poate respira ( eu atunci simt ca ma golesc de sange cand il vad rosu la fata fara sa poata sa respire bine si mai si plange saracul) si cum e sa stai toata noaptea treaz -eu ma plimb cu el prin casa, ne uitam pe geam, ii arat catei, zapada, etc. – .Off, i-a revenit insa iar febra, nu mare ( 38.4) dar are febra iar si asta nu-mi place deloc.Si la noi se pare ca erdomedul ii prieste si astept sa vad ce fac aerosolii astia.va pupam

    Apreciază

  15. Multa sanatate si putere, o sa treaca si asta! E cel mai rau sa ti fie bolnav puiul, eu una as da orice sa ma imbolnavesc eu si nu ea. Suntem alaturi de voi cu un gand bun!

    Apreciază

  16. Sanatate multa, sint tare trista, dar o sa vezi tu ca o sa fie bine!
    Si noi trecem exact prin ce treceti voi, aceleasi simptome, mers saptaminal la doctor!
    Cit am fost in tara ,in decembrie, nu a avut nimic, dar nimic, scos afara tot timpul, pe ninsoare, pe frig…cum am ajuns aici, la gradi, a inceput totul!
    Si de la capat…Ne gindim la voi, sa fiti bine si sa-l vedem pe Ayan sanatos si vesel! Mai rau e ca , eu cel putin, ma duc cu capul!
    Cu drag,
    Manu

    Apreciază

  17. Draga mea , imi iau permisiunea sa fac haz de necaz si sa zic ca de azi inainte , vara de vara , mare scrie pe voi si salina Praid….pana la urma trebuie sa gasim si partea plina a paharului in orice intamplare nefericita din viata si dupa cum am reusit eu sa te cunosc , Amira draga mea , sunt convinsa ca deja ai pipait si selectat optiunile bune din acest eveniment trist cu Puchitelul tau!
    Va doresc multa sanatate…cat mai multa si prefer sa cred ca tot raul asta e pentru ceva ce o sa fie la superlativ si toate vor intra pe un fagas normal si bun in viata voastra.
    Va imbratisez cu mare drag!

    Apreciază

  18. Azi noapte te-am visat,Amira,si primul lucru dupa ce ne-am trezit a fost sa deschid calculatorul sa vad vesti despre voi.Imi pare tare rau ca treceti prin asa ceva,si eu am avut cand eram mica bronsita astmatiforma,mi-a trecut,insa tin minte ca la fel ma inecam cand tuseam si nu puteam respira.Ce-i drept,eu cat am fost mica faceam frecvent pneumonii,am avut si apa la plamani.In cazul meu totul s-a rezolvat cu o cura de moldamin(am avut reumatism la 8 ani si am facut 5 ani de moldamin),de atunci nu am mai avut probleme de niciun fel cu viroze,gripe,bronsite,pneumonii.Sper ca Ayan sa-si revina repede,sa il vedem din nou in forma si sa nu mai aveti probleme prea curand ca imi imaginez cat de satula esti.Va urez insanatosire grabnica si va imbratisez!

    Apreciază

  19. @Sabina: Doamne sfinte prin cate ai trecut si tu! sa dea Dzeu sa ne revenim si fara moldamin ca injectiile alea l-ar distruge cu durerile lor! pupici multi si aveti grija de voi!

    Apreciază

  20. @Manu: asta-i primul an de colectivitate oriunde cred, in lumea asta mare, e greu tare dar avem speranta ca vom trece cu bine iarna asta si ne vom intrema astfel incat de la primavara – vara sa ne putem intoarce la copii mai puternic decat pana acum ! va pupam si noi si aveti grija de voi.Sanatate multa piticului tau si tie curaj si multa putere.Te imbarbatez exact asa cum fac si cu mine insumi.

    Apreciază

  21. @Ana : la mare ca la mare, mergem pricum avem sau n-avem program de recuperare, la Praid insa…ma saturasem sa mai mergem,dar am aflat ca putem merge si-n alta parte el nu are nevoie musai de salina ci de apa sarata asa ca anul asta cred ca-l expediez cu bunicii doar la ceva statiune mai aproape unde sunt stranduri cu ape sarate.Ne orientam noi pana la vara! pupici

    Apreciază

  22. Amira, stiu ca te lasa nervii, dar este extrem de important sa faca aerosolii aia. la cate ore ti-a zis sa faceti? Cand a facut Catinca forma aia urata (stii tu care) ii faceam la 4 ore (inclusiv noaptea), dar eu aveam alte substante decat sunt in Romania, banuiesc insa ca similare, ca difera doar denumirile. In 48 de ore s-a linistit tusea, dar am continuat sa le fac….ceea ce vroiam sa-ti zic este ca e important sa-l implic in proces ca altfel se suie si el si tu pe pereti. Incearca sa-l lasi sa tina el mascuta, sa bage el nasul…sa fie ca un joc. E mai mic decat Cati, dar s-ar putea sa-i mai ocupe timpul si sa-ti lase si tie ragaz sa te mai linistesti macar mental daca nu si psihic. Ahhh, inca ceva…noi puneam in nas si punem de fiecare data cand avem muci Sterimar (apa de mare). Il gasesti la farmacie. E foarte bun pentru ca regleaza PH-ul si inmoaie mucisorii…si ii scoti mai repede. Pup mult de tot si mai da un semn sa stim de voi.

    Apreciază

  23. @oana: Aerosolii ni i-a dat dupa cum urmeaza:
    ventolin cu ser fiziologic dimineata si seara si la jumatate de ora de la momentul cand facem aerosolii cu ventolin ii fac si flixotide cu ser fiziologic.Nu avem probleme cu aerosolii, el sta mititelul sa-i fac si cate 10 minute aerosoli daca nu s-ar termina doza de dilutie , problema mare este ca e bleg , sta numai in pat, a facut iar febra ( nu mare, dar 38.3 a facut totusi ) si plange mult.Eu nu-s obisnuita cu el sa planga, caci Ayan e un copil tare vesel, acum ma omoara plansul asta ,asa, aiurea, fara sa stiu ce nu-i convine, daca plange ca-l doare ceva, tot ce ne spune cand plange este : ” lasa si du-te” adica lasa-ma si du-te.Eu ce sa inteleg ?Off, asta ma termina, nu stiu de ce plange si ce nevoi are ca nici nu spune.Zace pur si simplu in pat.Ca o leguma! 😦

    Apreciază

  24. Da, nu stiu schema data de medici voua..noi am avut altfel, dar ti-am zis difera medicamentele.
    Saracutu de el, normal ca e bleg ca nu-i usor nici sa ai o viroza…ce sa mai vorbim de ceea ce are el. daca vrea sa te duci…pai atunci du-te, asculta-l si lasa-i spatiu sa faca cum simte el. Probabil ii este si lui lehamite de atatea medicamente…..imi pare rau, daca pot sa te ajut cu ceva, fie ea si doar o vorba o fac cu drag. Hai, capul sus ca o sa scada si febra si o sa fie bine. Pupici

    Apreciază

  25. Si eu si sotul meu cand am fost mici ( in jurul varstei de 2-3 ani) am facut bronsita asmatiforma. Dupa tratamentul initial ( antibiotice si tot tacamul) parintii ne-au tratat cu suc de muguri de brad ( amandoi ne-am facut bine cu acelasi remediu chiar daca nu se cunosteau familiile intre ele). Sucul era nefiert – intr-un borcan de 3kg puneau alternativ un strat de muguri de brad, unul de zahar, si tot asa cam pana la jumatatea borcanului, terminand cu zahar. Se lasa la macerat la temp camerei cateva zile pana se ingalbenesc mugurii si apoi sucul se strecoara si se tine in sticle la frigider.
    Singurul lucru rau la acest suc este ca el contine zahar, dar pe atunci nu se stia cat de nociv este.
    Sanatate multa lui Guguluf si dvs multa rabdare si putere sa treceti peste aceasta incercare.

    Apreciază

  26. @Andreea: foarte buna idee, saru’mana pentru reteta, dar acum vien intrebarea intrebatoare: de unde iau eu mugurii de brad????

    Apreciază

  27. 🙂 din brazi? In perioada asta nu cred ca sunt sanse; dar primavara e dupa colt si cica cei mai buni sunt mugureii tineri de max 1 cm lungime. Ca variante se pot culege cu mana proprie dintr-o padure de brad in timpul unei excursii, vacante sau daca aveti rude printr-o zona dintr-asta sau am mai vazut ca se comercializeaza prin piete de catre taranii care mai vand si alte plante medicinale.

    Apreciază

  28. @Andreea: pai sigur ca din brazi :-D, ar fi trebuit sa te intreb cand ajung eu la brazi?dar o sa mergem prin martie la munte si o sa culegem atunci, reteta o am asadar ramane sa-l prepar.

    Apreciază

  29. Pe atunci nu prea gaseai multe prin magazine, insa acum am impresia ca exista sirop de muguri de pin sau cam asa ceva. Nu e natural, insa poate e bun si ala pana apar mugurii. Poate merita sa intrebi la un Plafar.

    Apreciază

  30. @Andreea: mi-a dat o persoana foare draguta niste site-uri unde se vinde sirop de brad natural.Pana apar mugurii am sa cumpar unul din ala.merci mult pentru pont.te pupicesc

    Apreciază

Lasă un comentariu