Timpan perforat si otita medie supurata

Desi au trecut 4 zile de la ultima mea postare, vestile nu sunt deloc bune, durerea lui Picutu de ureche s-a transformat in cosmar dupa ce aseara l-am spalat pe cap.
Vineri l-am dus la cresa, a fost totul in regula, l-am luat acasa bine sanatos ( cel putin asa parea ), nu i-a mai supurat urechea si chiar ma gandeam ce fericire ca s-a inzdravenit.Ma pregateam deja de varicela, deoarece primul caz a ajuns si la ei in grupa.In weekend a mers totul struna, sambata i-a supurat iar urechea, dar mult mai putin ca inainte si m-am gandit ca e ultima curatare asa cum spusese pediatra lui.Aseara l-am imbaiat si l-am pregatit pentru cresa, avusesem niste prieteni in vizita cu care Ayan se jucase si se distrase copios, s-a culcat super fericit si vesel.La ora 4 dimineata a inceput cosmarul.A plans atat de tare de durere de ureche incat chiar nu stiam ce sa-i mai fac, ca la prima tura de ulei nu i-a cedat si nici cu sare calda nu l-a mai lasat durerea.Urla de durere si mie mi se rupea inima caci stiu prin ce dureri trece un omusor incercat de otita.Ma gandeam ce dracu’ se intampla in ultima vreme cu medicii caci numai un tratament adecvat nu i-au dat desi l-au vazut in ultimele 2 saptamani o armata de doctori.In sfarsit, pe la ora 6:30 a.m. a adormit, dupa inca o tura de sare calda si ulei de masline cald in ureche.L-am pazit si m-am gandit ca treaba-i groasa daca nu-i cedeaza durerea cu punga de sare.Am asteptat sa se trezeasca ca sa pot sa-l duc la Medlife la orl.Intre timp s-a luat curentul, am ramas fara telefon fix si pc si ma gandeam cum sa dau de telefonul de la Medlife.Sun o prietena s-o rog sa intre pe net, sa-mi dea informatiile de care aveam nevoie si-mi spune ca nu are rost sa merg la Medlife, caci stie ea o doctorita orl-ista super buna.Ma trimite la o policlinica care este la 5 minute de noi si intr-adevar am gasit dupa multa vreme un medic cu adevarat competent.Doctorita se numeste Vuzitas Greti si este un orl-ist de nota 10. Cum s-a trezit l-am inhatat de-o aripa si fuga mars la policlinica.Consultatia 50 ron si diagnosticul super naspa: timpan perforat si otita medie supurata.Cand am auzit de timpan perforat am simtit ca lesin efectiv.Ma gandeam ca l-am nascut normal si uite cum poate ramane copilul surd dintr-o aiureala?!
M-a linistit doctorita, explicandu-mi efectiv babeste ce si cum este si se intampla cu timpanul celor mici, m-a asigurat ca-n 99 % dintre cazuri in 2-4 saptamani se reface complet si mi-a spus ca s-a ajuns aici datorita tratamentului necorespunzator dat de pediatra la viroza ce-a avut-o.Este al doilea orl-ist care-l vede pe Ayan si-mi spune sa nu-i mai dau antibiotic fara biograma si eu, ca o stupida ce sunt, nu ma invat minte!Mi-a explicat ca i s-a dat un antibiotic care nu acoperea si zona urechilor si-n felul asta toata infectia i s-a dus in ureche si puroiul cel mult adunat, pe canalul ce uneste nasul de ureche, i-a perforat timpanul.Tratamentul?
– apa oxigenata – de 3 ori /zi spalaturi si spera sa se curete puroiul asa fara a fi nevoie sa-l aspire
– 2 picaturi de Ciprofloxacin de 3 ori / zi
– antibiotic iar cate 4 ml la 12 ore Augmentin Bis
– nu am voie sa-l scot afara, sa faca baie pe cap in perioada asta
Ne-a chemat la control peste 2 zile si atunci decide daca il aspira sau ramane tot pe apa oxigenata, atunci imi va spune cat timp il tin pe antibiotic ( momentan mi-a dat pentru 5 zile ) si daca suntem pe calea cea buna.Offfff, sper sa se refaca, sa nu ramana cumva cu urmari, am intrebat cum este posibil ca un copil cum am fost eu , suferind 4 ani de niste crize cumplite de otita sa nu am niciodata timpanul fisurat?! Raspunsul?Tratament medicamentos corespunzator, respectiv injectii cu penicilina care mergeau la fix pe otita atunci.
Hotararea ce am luat-o azi?Niciodata cat timp Ayan va fi racit nu mai merg la pediatra, merg direct la orl-ista cu el, este si aproape si stie exact ce si cum sa-i dau copilului, pentru a nu mai ajunge cu el la asemenea deznodamant ingrozitor – din punctul meu de vedere, ca si mama – desi, poate el pare in ochii unui specialist un mizilic.Mai apoi m-am intrebat cum a fost posibil ca aceasta doctorita sa-mi dea antibioticul 100 % compensat, iar pediatra lui curanta sa-mi dea mereu retete cu medicamente la care platsec cate 200-300 ron fiecare? Enigma…Se mai merita sa merg la consulatii la pediatra in acest caz?

35 comentarii la “Timpan perforat si otita medie supurata

  1. Pingback: Timpan perforat si otita medie supurata - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Of, micii de voi!
    In 2007, in septembrie, dupa o raceala a Teodorei care avea atunci 6 ani, am plecat in Paris unde lucra Florin ,cu gindul la o supervacanta!
    Nu doresc nimanui, nici celui mai crunt dusman , asa vacanta!
    In ziua respectiva am fost la Disneyland, veselie mare, frumos, totul bun si OK!
    Noaptea la culcare copilul nu zice nica, bagam soamne, dar pe la 1-2 se trezeste in niste urlete de am zis ca moare! Toata noaptea a plins, la un moment dat nici nu mai stiam ce sa credem, ne gindeam ca face talente ca vrea acasa! A adormit cred ca pe la 6 dimineata, in lacrimi toata!
    Cind ne-am trezit parca era mai bine, cind m-am apropiat de ea si de perna ei m-a traznit: ii cursese singe din urechi! Sa mor! Am sunat la barbati-miu, a venit asta de la munca, hai la doctor!
    Linga rezidenta unde stateam am dat peste un pediatru, a vazut-o ,timpane perforate la ambele urechi…. Insa acum urmeaza ceva ce in Romania nu s-ar fi intimplat NICIODATA: doctorul pediatru a pus mina pe un telefon si a sunat un ORL-ist! Ne-a facut el programare si ne-a spus sa mergem ca doctorul ne asteapta! Ma rog, pina la urma am rezolvat-o cu tratament, era cit pe ce sa nu ne lase sa plecam inapoi acasa cu avionul , presiune la urechi si tot asa…Totul ca urmare a unui tratament prost ales acasa, o raceala banala netratata cum trebuie, ca si la voi, un antibiotic ce nu acoperise tot…
    Acum, cind am probleme cu unul din copii, direct la ORL-ist ajung! Am bafta, am un fost coleg de liceu care este medic si care ma ajuta de fiecare data!
    Sa dea Domnul sa fiti bine si micul de Ayan sa se refaca si sa nu mai aiba dureri, de nici un fel!

    Manu

    Apreciază

  3. Doamne Amira prin cate mai treceti si voi…. Se pare ca am suferit impreuna. Al meu mi a facut convulsii .Bietii copilasi…Eu, urasc sa merg la pediatru. Pe langa faptul ca astept 3 ore ,consultatia se termina in 3 minute cu totul e ok . E drept nici nu am avut probleme, dar atunci cand au aparut direct la spital am fost.
    Deci numai parinte sa nu fii, cateodata. Starile prin care trec cand ii bolnav ficiora miu, ma fac sa ma intreb daca as mai putea sa mai fac un alt bebe.

    Din partea mea multa, multa sanatate, doctori cati mai putini dar cat mai buni si nervi tari.Va pupacim.

    Apreciază

  4. Clar nu trebuie sa te mai duci la aceasta pediatra…Sa faci experimente pe copii si mai ales cand sunt mici e o crima…pentru organismul lor. Si noi am luat la un moment dat un antibiotic prescris la un spital de copii la urgenta fara antibiograma, si sa vezi ce transaminaze avea pe urma la ficat saracuta… Va uram sa va faceti bine cat mai repede!

    Apreciază

  5. @silvia: voi ati tras-o mai rau ca si noi!Cum adica a facut convulsii?Cum s-a ajuns la convulsii?
    Despre un alt bebe…eu cred ca avand experienta cu Ayan, m-as descurca mult mai bine si as fi mult mai informata despre cum ar trebui sa actionez in cazurile astea, deci eu chiar vreau inca un bebe.
    sanatate multa si o imbratisare calda.

    Apreciază

  6. @cati: pediatra lui chiar este un medic competent, nu face experimente de niciun fel pe copii si nici pe adulti, ma mir cum de data asta a zbarcit-o…Macar de data asta sa fie cu folos antibioticul! multumim mult de urari 🙂

    Apreciază

  7. Am ramas cu gura cascata. Ce pot sa va zic….MULTA SANATATE si sper sa il vedem cat de curand pe Guguluf in mare forta!Va pupam!

    Apreciază

  8. Vai de mine! Micul de Ayan!
    Insanatosire rapida iti doresc.

    Si… NU. Nu mai are rost sa te complici cu pediatra lui.
    Nu. Nu. Nu.

    Eu am tras cu Roxana dintr-un diagnistic gresit si un tratament nepotrivit… doua luni am crezut ca ma urc pe pereti.
    Am dat si eu din fericire de un medic foarte bun, in primul rand bun diagnostician si de atunci doar acolo mergem.

    Imi pare rau ca treceti prin asa o situatie.
    Sanatate!

    Apreciază

  9. Buna Amira!
    Imi pare asa de rau pentru tot ce a suferit Ayan! Asa furie ma apuca atunci cand vad incompetenta unor medici care mai sunt si pediatri si pe mana carora trebuie sa ne dam copilasii.
    Ii doresc din tot sufletul meu sa se faca repede bine si tie iti doresc sa ai multa putere!!
    Intr-o situatie similara sunt si eu vizavi de pediatra. Nu am mai fost din primavara la ea. Atunci, dupa ce am asteptat 3 ore la usa si am platit si consultatia, s-a uitat fix 2 minute la Stefan, nici in gat nu a vrut sa se uite cu atentie spunand ca a vazut de la ea de pe scaun cand a plans ca are putin rosu in gat. Repede imi prescrie antibiotic si vrea sa ma expedieze.
    Degeaba am rugat-o sa se uite mai cu atentie in gurita ca poate ii mai da o maseluta ceva (piciul imi spunea ca are buba in gura). Nici n-a vrut sa auda ca cica avea deja 4 masele si urmatoarele trebuia sa ii iasa dupa varsta de 3 ani.
    Asa ca m-am dus acasa si cum-necum am reusit sa ii deschid gura si sa ma uit eu mai cu atentie. Am luat-o si pe pipaite si intr-adevar gingia era sparta si ii dadea o masea.
    Problema a fost ca mi-a facut apoi o stomatita afroasa ingrozitoare! Alta dr pediatra de la spitalul de copii mi-a zis sa ii dau antibiotic. I-am dat. N-a cedat, ba chiar s-a agravat. Copilul meu nu mai putea sa bea nici apa.
    Apoi, am mers la un alt dr care a schimbat antibioticul, i-am mai dat cu diverse alte uleiuri si nebuneli si a scapat saracutul intr-un final.
    Dar atat antibiotic luat aiurea i-a scazut sistemul imunitar si in 2 saptamani avea rosu in gat cu puroi. Iarasi antibiotic…
    Dupa ce am scapat de asta am ajuns pe la spital cu entrocolita…
    Acum sunt in situatia in care nu stiu unde sa ma duc cu copilul pentru ca efectiv nu am incredere in nimeni in orasul asta. Acum are putina febra si imi spune ca il doare in gat. Sper sa nu se agraveze ca nu stiu efectiv unde ma voi duce cu el.
    Scuze ca am scris un roman 🙂

    Apreciază

  10. Si cata incredere aveai in pediatra… Nu stiu ce sa zic. Eu nu cred ca m-as mai duce la ea. Bine ca te-a sfatuit prietena si ai ajuns unde trebuia si la timp. Sanatate multa lui Ayan. Pup

    Apreciază

  11. Of, Doamne! M-am cutremurat citind, nu-mi vine sa cred cate chinuri unul dupa altul…

    Multa sanatate lui Ayan, sper din suflet sa se faca bine si sa se termine cu grpzaviile astea!

    Apreciază

  12. Draga mea Amira ma doare sufletul sa aud prin ce trece-ti mai ales ingerasul asta mic,e cumplit ce citesc despre pediatra asta a ta,eu de la inceput ti-am zis ca este cam ciudata……..nu inteleg cum sa nu-ti dea reteta gratuita doamneeeeee,pediatra asta a mea pe care o stii si tu de 1 an de zile luna de luna imi da vigantol si nurofen sau ibalgin gratis.O cunosc de 10 ani iar cu Cristi am avut si eu probleme mari cu gatul vreo trei ani ma saturasem dar nu exista sa nu-mi dea reteta gratuita si pana la urma tot EA mi l-a facut bine cu tratamente naturiste si nu m-a lasat in ruptul capului sa-l operez.Este o minunatie de femeie.
    Sper sa-i treaca cat mai repede sa nu va mai chinuiti atat………….mititelul de el si imi dau seama cat suferi si tu si D.
    Va doresc din inima sanatate mult!!!!!
    Eu as schimba pediatra asta ciudata…………

    Apreciază

  13. Offf, imi pare tare rau sa aud ce vi se intampla. Din pacate, eu fac parte din acei oameni care, in copilarie, au facut multiple otite, de toate felurile si genurile. Am avut timpanul perforat pe la 15 ani si nu mi s-a refacut pana la 21 de ani. Ai mare grija, mare, mare grija, pentru ca nu este deloc de glumit. Daca ai nevoie de un medic bun (cel care mi-a salvat mie viata si urechile – la propriu) iti pot da pe email coordonatele lui. La vremea respectiva era destul de tanar, acum este unul din cei mai cunoscuti si este la fel de bun. Multa sanatate si va pup mult

    Apreciază

  14. @Cristina: asa am zis si eu, cata suferinta pe o mana de om! Dar l-au lasat durerile, nu mai are necazuri, bietul meu soricel 😀 pupici

    Apreciază

  15. @danae: asa am hotarat si eu, de acum incolo numai la orlist imediat , nu mai merg la pediatra decat in cazuri mai simple, la lucruri serioase dau fuga la specialist! va pupam frunzelor frumoase

    Apreciază

  16. @DianaM: in primul rand bine ai venit pe la noi, in al doilea rand, „romanul” tau este unul folositor si deloc plictisitor, din fiecare experienta auzita, citita exista cate ceva de invatat.Imi pare rau insa ca sunt tot mai multi copii incercati de diferite afectiuni neplacute din cauza incompetentei medicilor.La voi era si mai grav sa fi indopat copilul aiurea cu medicamente daca avea o simpla eruptie de masea.Eu tare sunt dezamagita de sistemul medical cat si de superficialitatea medicilor.

    Apreciază

  17. @denysa: incredere in pediatra inca mai am, este un medic chiar bun, am pus intamplarea pe faptul ca si un pediatru are limitele lui de cunoastere, nu poate sa stie absolut din toate specializarile.Ceea ce m-a nemultumit a fost faptul ca s-a opus sa-l duc la or;l-ist cand am anuntat-o prima data ca-i supureaza urcehea.Chestia asta nu am inteles-o si nici fazele cu medicamentele care nu-s niciodata compensate 100 %.

    Apreciază

  18. @Carla: se mai intampla si lucruri nefericite, suntem insa pe drumul cel bun si Guguluf se reface excelent.va pupam dragelor si sa va treaca si voua fonfaielile cat mai repejor!

    Apreciază

  19. @oana: stiu ca la varste mai inaintate daca timpanul se perforeaza , refacerea lui dureaza mult mai mult decat la cei mici ca si Ayan, mi-a spus chiar ieri la control doctorita ca-n cazul unui adult poate dura si 10 ani refacerea completa a timpanului.Raman recunoscatoare daca mi-ai da pe mail datele medicului respectiv si l-ar mai vedea si-un alt specialist, chiar nu neglijez sanatatea lui Picu.Si noi va imbratisam si te rog mult, da-mi un mail, cand ai tu timp.

    Apreciază

Lasă un comentariu