A venit mama cu o ceapa de m-am speriat.Dar era din Zakinthos si nu am putut sa o numim mutanta, so…am mancat-o taiata rondele cu ulei de masline si busuioc si o alta parte am facut-o dupa reteta greceasca – rondele pane.
Reteta la rondelele de ceapa?
Ingrediente:
* 1 cepa mare ( nu stiu daca veti gasi o uriasa ca a mea dar avem si noi mutantele noastre prin piete 😀 )
* 3 linguri faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* o canuta de lapte
* 1 ou
* cascaval ras
* ulei pentru prajit
* sare
* piper
Mod de preparare:
Se taie ceapa rondele si se da la frigider cam o ora, pe o farfurioara acoperita ca sa va protejati frigiderul de mirosul ce-l va lasa ( p-asta uriasa n-am mai dat-o deloc, ca nu era asa iute ca ceapa romaneasca)
Intre timp pregatim compozitia din toate ingredientele enumerate mai sus, amestecam pentru inceput faina cu laptele folosind un tel pentru evitarea cocoloaselor , apoi adaugam oul, cascavalul ras, sarea, piperul, praful de copt.Se trec rondelele de ceapa prin acest amestec si se prajesc in ulei incins.
Pofta buna, ca aveti la ce!
yammiiiiiii
ApreciazăApreciază
Am salivat… Deseara fac. Mersi!
In loc de ceapa uriasa folosesc ceapa din cultura proprie….
ApreciazăApreciază
Pingback: Uriasa - Ziarul toateBlogurile.ro
Uau….nu stiam ca e asa simplu de facut! Bun…. 😀
ApreciazăApreciază
@zuza G: yumiii sa vezi la gust…sunt dementiale, baga de proba.pupici
ApreciazăApreciază
@Ana: simplu de tot si bune rau, o noua idee de gustarica 🙂
ApreciazăApreciază
@Danae: sa ne spui cum au iesit, bine?cred ca facute cu ceapa de-a noastra au gust mai bun, ceapa asta uriasa nu avea un gust deosebit si nu era deloc iute.Pofta buna!
ApreciazăApreciază