Uriasa

A venit mama cu o ceapa de m-am speriat.Dar era din Zakinthos si nu am putut sa o numim mutanta, so…am mancat-o taiata rondele cu ulei de masline si busuioc si o alta parte am facut-o dupa reteta greceasca – rondele pane.

Reteta la rondelele de ceapa?

Ingrediente:
* 1 cepa mare ( nu stiu daca veti gasi o uriasa ca a mea dar avem si noi mutantele noastre prin piete 😀 )
* 3 linguri faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* o canuta de lapte
* 1 ou
* cascaval ras
* ulei pentru prajit
* sare
* piper
Mod de preparare:
Se taie ceapa rondele si se da la frigider cam o ora, pe o farfurioara acoperita ca sa va protejati frigiderul de mirosul ce-l va lasa ( p-asta uriasa n-am mai dat-o deloc, ca nu era asa iute ca ceapa romaneasca)
Intre timp pregatim compozitia din toate ingredientele enumerate mai sus, amestecam pentru inceput faina cu laptele folosind un tel pentru evitarea cocoloaselor , apoi adaugam oul, cascavalul ras, sarea, piperul, praful de copt.Se trec rondelele de ceapa prin acest amestec si se prajesc in ulei incins.
Pofta buna, ca aveti la ce!

Anunțuri

7 comentarii la “Uriasa

  1. Pingback: Uriasa - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. @Danae: sa ne spui cum au iesit, bine?cred ca facute cu ceapa de-a noastra au gust mai bun, ceapa asta uriasa nu avea un gust deosebit si nu era deloc iute.Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s